Ekološka športna dopolnila

Uporabljaj ekološko športno prehrano

Ekološka športna dopolnila

Izbira ekološke, čiste prehrane in ekoloških prehranskih dopolnil je dodaten faktor v tvoji dnevni dieti (beri dieta kot plan prehranjevanja ne kot plan prehrane za hujšanje oz. izguba odvečne teže), ki ti pomaga obdržati in izgraditi mišice. Splošno poznano je, da je uporaba čistih in ekoloških živil in prehranskih dopolnil, dosti koristnejša za telo kot alternativa, saj z ekološkimi prehranskimi dopolnili v telo vnesemo mnogo več hranil. Ekološka športna dopolnila so dobra izbira tudi za vegetarijance, vegane in tiste z občutljivim želodcem, saj so narejeni iz naravnih virov in so varni za uporabo ter primerni za vsakogar.

Čeprav so lahko ekološka športna dopolnila rahlo slabšega okusa, kot alternativa, so za telo boljša izbira.  Danes so ekološka športna dopolnila že toliko dodelana, da so okusi ekoloških športnih dopolnil na nivoju tistih, ki vsebujejo umetne aditive ali pa še boljša, žal pa je paleta okusov mnogo manjša. Seveda si lahko okus prilagodimo sami z dodajanjem različnih sestavin našim »shakom«. Če uporabljaš proteine, vitamine in/ali ostala športna dopolnila, je priporočljivo, da uporabljaš ekološka športna dopolnila, saj ta ne vsebujejo umetnih barvil, okusov in drugih aditivov, ki so škodljiva za naše telo ( naš končni cilj je, da ostanemo zdravi tudi na stara leta, mar ne ? )

Preverite široko ponudbo ekološke prehrane na Organicore

organicore-woman-burner

Organicore Woman Burner

Ekološka športna dopolnila nam ponujajo izvrsten vir beljakovin (s tujko proteinov, kot jih športniki radi poimenujemo), vitaminov, aminokislin, encimov in probiotikov, ki so lahko koristni za naš imunski sistem in izboljšanje naše prebave.
Tako kot maščobe in ogljikovi hidrati so beljakovine makrohranilo, kar pomeni, da potrebujemo relativno velik vnos le teh, da ostanemo zdravi. Brez ogljikovih hidratov lahko preživimo, brez beljakovin in maščob pa ne (na tej osnovi je zasnovana tudi ketonska dieta, ki je trenutno zelo popularna).

Zapomni si, če uporabljaš ekološka športna dopolnila, jih lahko mešaš z drugo pijačo ali pa živili, saj nekatera ekološka športna dopolnila niso ravno najboljšega okusa ali pa teksture.
Ekološka športna dopolnila so na trgu na volji v različnih velikostih, okusih in oblikah, tako, da so lahko v korist vsakemu, ne le športnikom. Na primer, proteine oz. beljakovine v prahu, tako najdemo v sirotki (whey), proteinskih čokoladicah, shakih itd.

Ekološka športna dopolnila pa niso edini faktor, ki igra vlogo pri tvojem zdravju. Tukaj moraš v zakup vzeti tudi svojo dieto ali način prehranjevanja. Če se prehranjuješ z »junk« prehrano, ti tudi ekološka športna dopolnila ne bodo pomagala priti do popolne krvne slike.  Naredi si zdrav načrt prehranjevanja. Če te skrbi katera dieta je prava zate, se posvetuj z zdravnikom    (če imaš kakršne koli zdravstvene težave je to še posebej priporočljivo), drugače pa preberi naš portal in odkrij več o dietah in prednostih ter slabostih posameznih diet.

Tako, pa smo prišli do zaključka, da ekološka športna dopolnila niso le za atlete in športnike, čeprav jih v večini uporabljajo le ti, ampak za vse, ki želijo izboljšati svoje zdravje in počutje ter ostati zdravi tudi na stara leta in tako užiti življenje s polno žlico in brez nevšečnih bolezni in odrekanj, ki nam jih prinaša življenje na stara leta.