Hujšanje za ženske 2. del

Uspešno hujšanje za ženske

Hujšanje za ženske 2. del

 

1) Izbira živil

V prejšnjem delu » Hujšanje za ženske « smo govorili o izračunu dnevnega vnosa kalorij in razmerju med makro hranili, vendar pa ne pozabi, da je pomembna tudi kvaliteta hrane, ki jo uživaš. Za dosego optimalnih rezultatov se izogibaj industrijsko predelani hrani.

Naj ti podam preprost, a zelo učinkovit nasvet. V trgovino se vedno odpravi z nakupovalnim listkom, da se izogneš tekanju po trgovini in nabiranju izdelkov, ki niso najbolj primerni za tvojo dieto. Saj poznaš tisto, ko greš v trgovino po eno čokoladico, domov pa prideš s celo vrečo sladkarij? Še posebej, če si na začetku diete, te lahko kaj hitro zavedejo mamljivi izdelki na prenatrpanih policah v trgovinah. Na svoj nakupovalni listek uvrsti polnovredna in nepredelana živila, kot so meso, zelenjava, polnovredne žitarice in podobno – telo ti bo hvaležno. Zapomni si, vse kar se bo znašlo v tvoji nakupovalni košarici, je predispozicija za dosego tvojih ciljev.

Že poznaš program Alphabet BurnerIzguba teže ni več problem

alphabet-burner

 

Seveda noben ne pričakuje, da se boš držala predvidenega jedilnika kot pijanec plota in je povsem normalno, da si kdaj pa kdaj privoščiš tudi kak cheat meal, pazi le naj ti ne preide v navado. Kadar si boš privoščila »prekršek«, poskrbi da obrok, ki bo najverjetneje vseboval veliko sladkorja in enostavnih ogljikovih hidratov, obogatiš z živili z visoko vsebnostjo vlaknin. Na ta način obroku zvišaš glikemični index in tako narediš manj škode.

 

2) Previdno s solatnimi krožniki !

Ja, prav si prebrala. Eno največjih napak pri hujšanju za ženske predstavlja pogosta uporaba omak in solatnih prelivov. Povedano drugače, omake in razne polivke za solate redijooo!

Omake in prelivi vsebujejo veliko skritih sladkorjev in maščob, zato bodi previdna pri njihovi uporabi.  Že res, da imaš lahko najboljše namene pri zaužitju slastne solate ali pustih piščančjih prsi, vendar solatni prelivi in omake hitro spremenijo hranilno vrednost na videz še tako nizkokalorični in nedolžni jedi.

Priporočam ti, da v primeru, ko naročaš solatni krožnik v restavraciji, prosiš natakarja, naj ti postreže solato brez preliva in si jo sama preliješ s kisom in olji, ki so na voljo.

 

3) Stradanje

V prvem delu članka ” Hujšanje za ženske ” smo govorili o matematičnem izračunu o vnosu in porabi kalorij. Žal pa zmanjšan vnos kalorij ne sovpada vedno s porabo maščobnih zalog. To še posebej velja v primeru, če že na začetku diete drastično zmanjšaš vnos kalorij. Če boš z omejitvijo kalorij pretirala, se bo telo v obrambi obrnilo proti tebi. Izgubljala boš na mišični masi in kar je še huje, tvoj metabolizem se bo navadil in prilagodil na nov omejen vnos kalorij. Povedano drugače, ob prevelikem deficitu kalorij, bo tvoje telo zagnalo preplah in ustavilo razgradnjo maščobnih zalog, saj si jih bo prizadevalo obdržati za poznejše hude čase.

Zato ti priporočam, da se zniževanja kalorij lotiš postopoma in počasi. Obrokov ne izpuščaj, ampak jej večkrat po malem, najbolje je zaužiti 5-6 manjših obrokov na dan. Ob tem ne pozabi na zadosten vnos tekočine, za odraslega človeka ta predstavlja 2 – 2,5 litra vode na dan.

Najpogostejša iskanja: Hujšanje za ženske , Preveri izdelek, ki ti lahko pomaga pri misiji ” hujšanje za ženske

Tags from the story